Samling Fullföljda studier

Information om webinariet

3 maj 15.30 - 16.15

Ett webbinarium med tema samverkan för ökad skolnärvaro

Fullföljda studier är en förutsättning för en bra start i livet och för god hälsa, utbildning och framtidstro. Problematisk skolfrånvaro kan få svåra konsekvenser för elever, både på kort och lång sikt. Orsakerna till frånvaro kan variera, samverkan mellan skola och socialtjänst är många gånger en viktig pusselbit till lösningen.

Team Domino Länk till annan webbplats. är Borås stads förvaltningsövergripande team där individ- och familjeomsorgsförvaltningen och grundskoleförvaltningen samverkar för att förbättra närvaron i skolan. Teamet stödjer skolor och socialtjänst med att arbeta främjande, förebyggande och åtgärdande med skolornas närvaroarbete.

Medverkande: Annica Elf och Sara Åqvist, Team Domino, Borås stad

När: 3 maj 15.30 - 16.15

Var: Digital sändning, ingen föranmälan - länk till seminariet Länk till annan webbplats.

Målgrupp: Alla som arbetar med eller fattar beslut som påverkar barn och unga. Det första seminariet lyfter ett exempel från arbete på grundskolan men kan vara intressant även för dig som jobbar inom andra skolformer eller som beslutsfattare.

Arrangörer

Webbinarieserien Samling fullföljda studier arrangeras av de fyra delregionerna i Västra Götaland. Delregionerna kommer att ansvara för innehållet i olika webbinarier. Arbetet sker inom ramen för Kraftsamling Fullföljda studier och de delregionala kunskapsnoderna som finansieras av Västra Götalandsregionen.

Läs mer om Delregionala kunskapsnoder för fullföljda studier - Västra Götalandsregionen (vgregion.se) Länk till annan webbplats.

Information om webinariet
Dela: