Boråsregionen

Temp

Turismens dag firas varje år

FN:s världsturistorganisation UNWTO har firat World Tourism Day sedan 1980. Syftet med dagen är att uppmärksamma turismens roll i världen liksom att visa hur den påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden. #WTD2019 Läs mer här >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta år har varit ett mycket speciellt år i synnerhet för besöksnäringen. Tufft för väldigt många och besöksnäringens betydelse har lyfts upp på det politiska agendan och förståelsen för dess vikt har ökat.

I Boråsregionen arrangerar vi denna dag en träff för alla aktörer och intresserade inom besöksnäringen i regionen. Syftet är att lyfta besöksnäringen så klart, men också för att träffas, samtala och inspireras. Vår förhoppning är att det ska bli en injektion till samarbeten och /eller att fortsätta skapa upplevelser som ger vår plats attraktivitet – både för besökare, men även för invånare. I år sker träffen digitalt med anledning av restriktioner p g a Covid-19.

Årets Turismaktör
I samband med Turismens dag utser vi årets aktör för utveckling av turism - en utmärkelse för att uppmärksamma någon som gjort lite extra i vår region. I år blev det Borås Djurpark AB, på bilden ovan ser vi Jesper Jigbring ta emot utmärkelsen. Priset delas ut av kommunerna och kommunalförbundet i Boråsregionen i samarbete med Borås Tidning och Ulricehamns Tidning.

Turismens dag 2020 >>

Turismens dag 2019 >>